Istra, regionalni stručni skup 18.-21.05.2017.

Kompanija Abela Pharm u periodu od 18.-21.05.2017.u hotelu Park Plaza Belvedere u Medulinu, u Hrvatskoj, organizovala je regionalni stručni skup kome je prisustvovalo više od 100 lekara iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Najeminentnijim gastroenterlozima, pedijatrima, hirurzima i infektolozima kompanija AbelaPharm predstavila je porodicu svojih probiotskih preparata, od skoro u unapređenom inovativnom pakovanju (flow pack tehnologija) u kome je svaki blister dodatno zaštićen trsolojnom folijom, koja štiti kapsule od visokih temperatura, vlage i svetlosti.

Sojevi pribiotika koji se nalaze u preparatima Bulardi, Bulardi junior, Flobian i Enterobiotik, nalaze se u svim aktuelnim svetskim preporukama i smernicama za primenu pravog probiotika u širokom spektru odgovarajućih indikacija, kao što su antibiotski kolitis, infekcija Clostridium difficile, putnička dijareja, funkcionalna nadutost, gasovi i sindrom nervoznog creva.

Na stručnom delu sastanka, o svojim iskustvima u primeni probiotskih preparata Abela Pharm, kao i prikazima najinteresantnijih slučajeva iz prakse, govorili su:

  • prof. dr Miodrag Krstić i prof. dr Tomica Milosavljević sa Klinike za gastroenterologiju KC Srbije,
  • prof. dr Dino Tarbar sa Klinike za gastroenterologiju VMA, dr sci med. Mirjana Stojšić sa IZZZDIOV,
  • doc.dr Mario Tadić, sa Klinike Rebro u Zagrebu, kao i dr Olivera Sekulić sa Klinike za gastroenterologiju KC Crne Gore.
  • Skup je moderirao prof. dr Srđan Đuranović, predsednik Udruženja gastroenterologa Srbije.

Predstavnici AbelaPharm tokom 4 radna dana iskoristili su priliku i za druženje i razmenu iskustava sa svim pozvanim lekarima, organizujući kratak predah od radnih aktivnosti i intenzivnih stručnih diskusija, kratkim, ali prijatnim posetama Puli i Brijonima.

Jedinstveni zaključak sa ovog regionalnog multidisciplinarnog stručnog skupa je da on postane tradicionalan, odnosno da se redovno održava jednom godišnje na različitim regionalnim lokacijama, kao i da se kao rezime svih stručnih diskusija koje su vođene, objavi Vodič o racionalnoj primeni probiotskih preparata pod nazivom “Tajne crevne mikrobiote”. Vodič-smernice biće promovisan u nardnom periodu zdravstvenim radnicima različitih specijalnosti, da bi se što lakše diferencirali preparati dokazane efiksnosti i bezbednosti, kao što su probiotski preparati Abela Pharm.