Treći simpozijum bolničkih farmaceuta Srbije i Prvi EAHP Synergy sertifikacioni kurs organizovan je u hotelu Hilton od 23-24.02.2019.godine. Skup su organizovali Savez farmaceutskih udruženja Srbije SFUS i Smart Travel PCO. Simpozijum je bio akreditovan od strane zdravstvenog saveta Srbije i skupovima su prisustvovali bolnički farmaceuti sekundarnih i tercijalnih ustanova farmaceutske zdravstvene zaštite. Skup je bio izuzetno posećen.

Brojna predavanja su bila organizovana u toku oba dana, na kojima su učestvovali predavači iz zemlje kao i iz regiona, kao što su: Petr Horak, predsednik evropskog udruženja bolničkih farmaceuta, Darija Kuruc- Poje iz Hrvatske, Gunar Stemer iz Austrije, Prof.dr Branislava Miljković i drugi.

Dr sci.spec.farm. Davor J. Korčok održao je predavanje sa temom „Značaj stabilnosti i kvaliteta probiotskih proizvoda kao farmaceutsko doziranih oblika“. S obzirom na to da su intrahospitalne infekcije relativno česte, a da se dijareja javlja kao jedan od znakova ovih infekcija, važno je znati kakav probiotski proizvod je potrebno prepisati kod ovakih pacijenata, što je na predavanju i istaknuto.Kao dokaz značaja ove teme za rad bolničkih farmaceuta svakako je bila diskusija koja je sprovedena na kraju predavanja, a koja je obuhvatila razna pitanja iz segmenta stabilnosti probiotskih proizvoda i njihove primene u bolničkim uslovima.